Holland Paviljoen op Expo Agrofuturo 2019 in Medellín, Colombia

Holland Paviljoen op Expo Agrofuturo 2019 in Medellín, Colombia

Bent u actief in de agrarische sector en heeft u belangstelling voor de kansen en mogelijkheden die de landbouwsector in Colombia u biedt? Meld u dan aan voor deelname aan Colombia’s belangrijkste agrobeurs: de Expo Agrofuturo 2019. De beurs vindt plaats van 18 tot en met 20 september in Medellín.

Ook dit jaar organiseren wij een Holland Paviljoen op de Expo Agrofuturo. De vakbeurs verwacht 25.000 professionele bezoekers, ruim 20 deelnemende landen en 350 standhouders. Circulaire landbouw is het belangrijkste thema.

Achtergrond
Colombia heeft bijna 50 miljoen consumenten, een schat aan natuurlijke hulpbronnen, en is de 3e economie van Latijns-Amerika. Met een groei van 4,8% in 2018 wordt de agrarische sector gezien als de motor voor de toekomstige groei van de Colombiaanse economie.

Landbouwproductie
De Food and Agricultural Organization (FAO) omschrijft Colombia als een van de 7 landen waar de landbouwproductie nog kan toenemen om de wereldbevolking ook in de toekomst te kunnen blijven voeden. Van de beschikbare landbouwgrond wordt momenteel minder dan een kwart gebruikt. Er is nog veel ruimte voor uitbreiding van het landbouwareaal.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
Transformatie en modernisering van de Colombiaanse landbouwsector is noodzakelijk. Veelbelovende sectoren zijn de tuinbouwsector, de dierlijke productiesector, na-oogsttechnologie en logistiek & transport.

Kijk hier voor meer informatie!