Hulp op maat

Circulair ondernemen

Misschien ben jij de uitvinder van een nieuwe dienst die de markt gaat veroveren. Of je hebt al een mooi product dat aan alle kanten duurzaam is, maar nog net niet circulair. Om dat we kunnen ons voorstellen dat je dan nog net de uitwerking mist om in onze etalage van mooi circulair aanbod te prijken – of sterk behoefte hebt aan concrete handvatten hoe circulair ondernemen er voor jou uit kan zien. Het Servicepunt kan op verschillende manieren helpen met maatwerk in je eigen regio!

Hulp op maat

Door samen met jou en je bedrijf of start-up in gesprek te gaan kunnen we persoonlijke en relevante ondersteuning bieden. In de transitie naar een circulaire economie is leren van andere pioniers namelijk extra belangrijk. Wij bundelen daarom met het Servicepunt de verschillende individuele voorbeelden, netwerk en ervaringen. Zo hoef jij het wiel niet nog een keer uit te vinden en help je tegelijkertijd andere ondernemers die een stap willen zetten. Doe je mee? We kunnen je op gang helpen met:

 • Afstemming op regelgeving
  Het ligt er natuurlijk erg aan op welk niveau de wetten en regels zijn belegd waar jij mee te maken hebt Van Europees tot gemeentelijk of iets er tussenin. Wij denken graag met je mee. Regionaal kunnen wij je waarschijnlijk helpen. Als het om landelijke of Europese regelgeving gaat, gaan we samen met je op zoek naar landelijke partners die je beter kunnen helpen. Omdat we partner zijn van Versnellingshuis NL kunnen we ook daar met jouw dossier aan de slag.

  Als het een uitgebreidere uitzoekklus betreft, verwijzen we je ook graag door naar Blended.law: https://blended.law/partners/servicepunt-circulair/
  Of naar een regioversneller bij jou in de buurt!

 • Financiering
  Via dit document krijg je een uitgebreid overzicht van verschillende financieringsmogelijkheden. Heb je een specifieke vraag over potjes bij jou in de provincie of gemeente? Of andere regionale mogelijkheden? Neem dan eens contact op met een van onze adviseurs.

  Tip: ook verschillende banken hebben speciale ondersteuningstrajecten of financieringen voor circulaire initiatieven, zowel landelijk als regionaal. Kijk eens op onderstaande websites, wie weet zit er iets voor jou bij:

  ASN
  Triodos
  Rabobank
  ABN Amro
  ING

 • Netwerk en samenwerkingspartners
  Wij beschikken over een landelijk en regionaal netwerk, waardoor we op veel schaal- en bestuursniveaus kunnen faciliteren. Bijvoorbeeld door je te koppelen aan een regionale CIRCO hub of ambachtscentrum.
 • Passende locaties
  Onze regionale experts kunnen gemakkelijk contact leggen met verschillende gemeenten. Ben je op zoek naar een passende locatie voor je plannen? Dan zoeken wij een gemeente in je zoekgebied die daar wel oren naar heeft.
 • Online etalage
  Heb je een circulair product of dienst? Via het servicepunt kunnen potentiële klanten jouw product en dienst gemakkelijk vinden en delen. Wij kunnen je bovendien via onze regionale netwerken op verschillende manieren aan een podium helpen.

Aan de slag?

Neem dan contact op met de adviseur in jouw provincie. Met een specifieke vraag – of om gewoon eens kennis te maken!

Benieuwd naar wat er allemaal al is – of rondneuzen tussen het aanbod van collega-koplopers? Kijk dan eens bij ‘Producten‘, onze landelijke etalage met onvervalste ondernemers uit alle windrichtingen. Wie weet sta jij daar binnenkort ook tussen! Heb je al een circulair product dat in de etalage niet mag ontbreken? We komen graag in contact om samen een landingspagina op maat te maken.

Meten van circulariteit

Wil je weten of jouw circulaire ingreep succes heeft gehad? Of bewijzen dat jij als circulaire koploper écht voorop loopt? Om beter inzichtelijk te krijgen waar je staat hebben we de flyer ‘Meten Circulariteit voor Bedrijven‘ ontwikkeld.

 

Wij zijn natuurlijk niet de enigen die circulaire ondernemers verder helpen. Samen staan we sterk! Niet gevonden wat je zocht?
Kijk eens op een van deze websites:

Jouw product in onze circulaire catalogus?