Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de vragen die vaak aan het Servicepunt worden gevraagd. Staat je vraag er niet bij? Neem dan direct contact op met een van onze medewerkers in jouw provincie.

Zijn er kosten verbonden aan het Servicepunt?

Nee, het Servicepunt geeft gratis advies en helpt je graag verder op weg. Schroom dus niet om ons een mailtje te sturen of te bellen!

Wat doen de Natuur en Milieufederaties?

Door heel Nederland werken de Natuur en Milieufederaties aan een schoon milieu, een rijke natuur en een aantrekkelijk landschap. Met ruim veertig jaar ervaring, up to date specialistische kennis en een uitgebreid netwerk in de samenleving zijn wij dé organisatie die samen met betrokken burgers de belangen behartigen van natuur en milieu in de twaalf provincies. Dat doen we door lobby, campagnes en het stimuleren van milieuvriendelijk gedrag. Samen voor mooie en duurzame provincies! Leer meer over de Natuur en Milieufederaties op de pagina ‘Over ons‘.

Hoe zit de structuur van de Natuur en Milieufederaties in elkaar?

Er zijn twaalf onafhankelijke Natuur- en Milieufederaties die ieder in hun eigen provincie werken aan een schoon milieu, een rijke natuur en een aantrekkelijk landschap. De provinciale federaties vormen samen de landelijke Natuur en Milieufederaties. Vanuit deze stichting vertegenwoordigen we de provinciale issues op landelijk niveau en worden er gezamenlijke projecten geïnitieerd, zoals het Servicepunt Circulair. Meer informatie over andere projecten van de Natuur en Milieufederaties vind je op de website www.natuurenmilieufederaties.nl.

Met welke vraag kan het Servicepunt mij helpen?

Zowel landelijk als regionaal kunnen we je helpen. Vragen die we veel krijgen zijn: