Over ons

Over ons

De Natuur en Milieufederaties werken aan een gezond (leef)milieu, een gevarieerd landschap en een veelsoortige natuur. Dit doen we met duizenden betrokken vrijwilligers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Eén van de thema’s waar we aan werken is circulaire economie.

Aan de slag

De thema’s waar wij ons sterk voor maken, pakken we aan vanuit drie rollen: verbinden, aanjagen en agenderen. Elke provincie heeft een eigen Natuur- en Milieufederatie, maar dit Servicepunt hebben we gezamenlijk ontwikkeld tot een landelijk servicepunt, want een circulaire economie vraagt om samenwerking! Het servicepunt is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met het thema dat bekend staat als ‘circulaire economie’.

Ondernemers

Ondernemers helpen we bij het behalen van hun doelstellingen. Bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met de juiste personen binnen de regio.Of we helpen in hun zoektocht naar een goede locatie. We lossen knelpunten op het gebied van wet en regelgeving op en we denken mee over het vormen van een businesscase. Kortom: wij helpen bij het realiseren van hun dromen.

Inwoners

Ook consumenten helpen we in hun zoektocht om meer circulair te leven en te consumeren. Dit servicepunt dient ter inspiratie en om te laten zien welke stappen er al genomen kunnen worden.

Meer informatie over de Natuur en Milieufederaties en de projecten die we uitvoeren, vind je op de website www.natuurenmilieufederaties.nl.