Waar kan ik circulaire producten kopen?

Waar kan ik circulaire producten kopen?

Circulaire producten zijn nog niet ‘standaard’. Dat betekent dat je soms best goed moet zoeken om ze te vinden. Toch zijn er een aantal voorbeelden van plekken en producten die al heel circulair zijn. Misschien ben je zelfs wel ‘circulairder’ bezig dan je denkt…

Kringloop

Iedereen kent ze. Dit is de plek waar talloze gebruikte spullen een tweede leven krijgen. Materiaal wordt hergebruikt, soms opgelapt en niet verspilt. En het is nog goedkoop ook!

Tweedehands auto

Wat betreft grondstoffengebruik is een gebruikte auto eigenlijk heel circulair. Je geeft de auto immers een tweede, derde, of misschien wel vierde leven. Bovendien zijn auto’s gemaakt om losse onderdelen te kunnen repareren en vervangen. Modulair dus. Een belangrijke stap naar een duurzaam product.

Bibliotheek

Nog zo’n bekende. Een plek waar boeken opgeslagen zijn die voor iedereen met een abonnement te lezen zijn. Eigenlijk een schoolvoorbeeld van hoe een deeleconomie met zo laag mogelijk grondstoffengebruik eruit ziet.

Andere abonnementen

Je hebt ze vast. Een abonnement betekent vaak dat je voor een vast maand- of jaarbedrag iets kunt gebruiken dat je zelf niet bezit. Met uitzondering van bijvoorbeeld tijdschriften en kranten. Dat concept kennen we natuurlijk al heel lang, maar is eigenlijk de basis om als samenleving van ‘bezit’ naar ‘gebruik’ te bewegen. En dat is heel circulair!

Maar, omdat we er daarmee natuurlijk nog niet helemaal zijn…

...hebben we op het Servicepunt zoveel mogelijk nieuwe producten bij elkaar gebracht waarmee je voor de dag kunt komen. Nieuwsgierig?