Voor je directe omgeving

Synergie met je directe omgeving

Circulaire economie gaat in de kern over samenwerken. Met je keten, met je klanten en werknemers – maar ook met je buren. Van collega’s op het dezelfde industriepark of bedrijventerrein, tot een woonwijk vlakbij of de interactie met het omliggende landschap. Als ondernemer kun je ook naast de deur serieuze positieve impact maken. En waarschijnlijk doe je dat al op de één of andere manier. Bijvoorbeeld door ruimtes beschikbaar te stellen, materiaal uit te wisselen, lidmaatschap van een coöperatie of door simpelweg ’s nachts de (buiten)verlichting uit te doen. Dergelijke initiatieven, hoe klein ook, zijn niet alleen goed voor je voetafdruk maar leiden bovendien tot kostenbesparingen die positief bijdragen aan je eigen bedrijfscontinuïteit. Je bent daarnaast beter voorbereid op toekomstige (fiscale) regelgeving gericht op externe milieubelasting en je krijgt makkelijker vergunningen en opdrachten van decentrale overheden.

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor vernieuwende samenwerkingen binnen jouw eigen gemeente? Een aantal van onze regionale adviseurs bieden maatwerkondersteuning en tools om aan de slag te gaan met:

  1. Gedeelde ruimtes en productiemiddelen met ondernemers bij jou in de buurt
  2. Klimaatbestendige en groene bedrijventerreinen die passen in het gebied
  3. Samenwerkingen met bewonersgroepen op het gebied van energie, mobiliteit, ambacht en spullen
  4. Circulaire reclame en groeiplannen

Als je met één of meerdere thema’s aan de gang wil: laat het ons weten. Dan kijken we samen of er passende ondersteuning is in jouw regio.