6 tips voor een circulair coalitieakkoord

28 april 2022

6 tips voor een circulair coalitieakkoord!

In Nederland is straks geen gemeentelijk coalitieplan te vinden zonder circulaire economie paragraaf! Als het aan De Natuur en Milieufederaties ligt natuurlijk. Om gemeenten daarbij te helpen stelden we het document “6 tips voor een circulair coalitieakkoord” op, met concrete suggesties!

Corona heeft ons laten zien dat een gezonde samenleving niet goed functioneert zonder lokale en duurzame focus. Er is meer aandacht voor lokaal produceren, mens en milieu in de eigen omgeving. Dit zijn tevens de kernwaarden van de circulaire economie.

Gemeenten spelen een bepalende rol in de lokale economie, en maken dus ook het verschil bij de ontwikkeling van de circulaire economie. De maatschappij vraagt er nu om en de mogelijkheden zijn er. In veel lokale verkiezingsprogramma’s was aandacht voor circulaire economie. Nederland heeft op dit moment een unieke kans om samen daadkrachtig te innoveren en ook echt koploper in circulaire economie te worden.

Werk jij nu aan een coalitieakkoord voor jouw gemeente? Wij brengen graag zes concrete mogelijkheden onder de aandacht om als gemeente een echt duurzame, circulaire economie te stimuleren. Het is duidelijk dat we op lokaal niveau weliswaar niet alle knoppen in handen hebben om de economie circulair te maken, maar dat we wél een wezenlijke bijdrage kunnen leveren.

Wil jij met jouw gemeente ook koploper worden in de circulaire economie? Bekijk dan gauw onze 6 tips.

6 tips voor een circulair coalitieakkoord