Boek over circulaire wielersport

Boek over circulaire wielersport

Sinds enige tijd is het boek ‘From marginal gains to a circular revolution – a practical guide to creating a circular cycling industry’ beschikbaar. In dit boek wordt beschreven waarom en hoe de wielersport circulair zou kunnen worden. Dit boek is beschikbaar in fysieke vorm, maar ook te verkrijgen als e-book.

8 oktober 2020

Klik op de afbeelding om het boek beter te bekijken.

In het boek wordt beschreven waarom de wielersport de transitie van het huidige lineaire systeem naar een circulaire fietsenindustrie moet maken. Er wordt ingegaan op de verschillende businessmodellen die daarvoor kunnen worden gebruikt, en hoe dit voor een racefiets zou kunnen werken. Het boek besteedt veel aandacht aan de rol van alle stakeholders in de wielerwereld, van fietser tot fabrikant tot UCI (de mondiale wielerbond), omdat iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren.

Het boek kan een belangrijke schakel zijn in de versnelling van deze transitie doordat de lezer stap voor stap wordt meegenomen in de waarom, de hoe en de eigen rol. Het belang van het specifiek maken van businessmodellen voor de circulaire economie voor deze sector maakt het concreet en daardoor makkelijker toe te passen. Ben je geïnteresseerd in dit boek? Het boek is te verkrijgen in meerdere boekenwinkels en ook op online op www.circularcycling.nl.