Circuleer je interieur

15 november 2022

Circuleer je interieur

De coronatijd heeft ons opnieuw laten waarderen dat thuis zijn heerlijk kan zijn. Veel mensen gingen tijdens de lockdowns aan de slag met het verbouwen of herinrichten van hun huis. De Natuur en Milieufederaties hebben voor jou de beste tips verzameld om te zorgen dat je dit op een zo duurzaam en circulair mogelijke manier kunt doen. In onze flyer lees je alles over een circulair interieur.

Heb ik dit echt nodig?
Voordat je naar de meubelboulevard scheurt, denk dan eens bij jezelf: heb ik dit echt nodig? Het duurzaamste meubelstuk is een meubelstuk dat je al hebt. Kan je niet een meubelstuk renoveren, repareren of refurbishen. Misschien kun je het wel whitewashen?

Kies bewust
En als je dan zeker weet dat je een aankoop gaat doen, overweeg dan een tweedehands meubelstuk. Omdat dit meubelstuk al een eerste levensduur heeft gehad, is de voetprint een stuk kleiner. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats of bij de lokale kringloopwinkel. Kies vervolgens zo duurzaam mogelijke materialen. Tips hiervoor zie je in de flyer.

Flyer Circulair interieur

 

Meer flyers
Deze flyer is er één in een reeks van meerdere flyers. Onderaan deze pagina zie je al onze informatieve flyers over verschillende thema’s op een rijtje. Ben je daarna op zoek naar nóg meer circulaire tips? Op ons Servicepunt circulair laten we zien wat je allemaal zelf kunt doen om circulair te worden en in onze productcatalogus vind je suggesties voor circulaire producten en diensten.