EasyDriving plaatst eerste deelauto in centrum Roden

19 juni 2020

EasyDriving plaatst eerste deelauto in centrum Roden

Voor het gemeentehuis in Roden is vorige week een eerste elektrische deelauto geplaatst. De auto is voor iedereen uit de buurt en moet het begin worden van een grotere beweging naar duurzame mobiliteit. 

Het bedrijf hoopt, samen met Servicepunt Circulair, dat inwoners vanaf nu gemakkelijk kennis kunnen maken met het concept. Afhankelijk van het enthousiasme en de lokale vraag is het de bedoeling om het aantal deelauto’s de komende tijd op te gaan schroeven. In Noordenveld en Norg lopen al vergelijkbare initiatieven.

Waarom vinden we dit duurzaam?

Als Servicepunt Circulair helpen we dit initiatief omdat deelconcepten wat ons betreft bijdragen aan het terugdringen van consumptie en productie. Een deelauto kan een reden zijn om geen tweede auto te kopen en kan voor lichte gebruikers zelfs reden zijn om helemaal geen auto meer te kopen. Als dat te combineren valt met lokaal opgewekte, groene energie uit de buurt – dan zijn wij daar helemaal voor.

Oproep!

Woont u in Roden (of ergens anders in het Noorden) en bent u enthousiast over een deelauto voor uw wijk, dorp of straat? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen.