Gemeente Noordenveld gaat voor circulair met Duurzaam Noordenveld

Gemeente Noordenveld gaat voor circulair met Duurzaam Noordenveld

De gemeente Noordenveld pakt haar rol in de duurzame transitie en de circulaire economie met het platform Duurzaam Noordenveld. Op dit prachtige platform staat alle informatie die je als inwoner van Noordenveld nodig hebt om duurzaam te handelen. Ook voor bedrijven staan tips op het platform.

In deze video legt wethouder Kirsten Ipema uit welke stappen de gemeente Noordenveld al neemt op het gebied van duurzaamheid. Deze inspanningen komen samen op het platform Duurzaam Noordenveld. Ook op het gebied van de circulaire economie vind je praktische tips op de website. Zo is er een pagina met allerlei tips voor hoe je als inwoner van Noordenveld aan de slag kunt gaan met je grondstoffen. Op deze pagina vind je allerlei links naar lokale en regionale initiatieven met grondstoffen.

Speciale nadruk wordt gelegd op de verbouwing van de milieustraat die binnenkort gaat plaatsvinden. Ook deze wordt duurzaam en circulair gebouwd. De energie die nodig is wordt lokaal opgewekt en de indeling wordt gemaakt met een focus op circulariteit.

Gemeenten van Nederland: pak de thema’s duurzaamheid en circulaire economie nét zo actief op als de gemeente Noordenveld of doe het nog beter!