Gouden Cirkel Award voor Brabantse SNEW

20 juli 2022

De provincie Noord-Brabant heeft de Gouden Cirkel Award uitgereikt aan het Brabantse bedrijfje SNEW voor haar bijdrage aan de circulaire economie.

 

Niet vervangen, maar verlengen 

De naam SNEW staat voor “as new”. Dat is ook precies wat ze doen: afgeschreven telecom en ict-apparatuur een tweede leven geven, zodat ze weer als nieuw zijn. Apparaten kun je beter verlengen dan vervangen aldus SNEW en daarvoor bieden zij ondersteuning aan bedrijven. Zelfs nadat een producent is gestopt met ondersteunen van producten, biedt SNEW hulp.

 

Refurbished producten

Door de apparaten op te knappen (oftewel refurbishen) wordt de levensduur flink verlengd. Gaat opknappen echt niet meer? Dan worden de onderdelen nauwkeurig uit elkaar gehaald en gescheiden. Op deze manier heeft SNEW veel onderdelen verzameld, waardoor zij in staat zijn om oude apparaten te onderhouden. Zo kunnen grondstoffen weer opnieuw ingezet worden voor andere apparaten.

 

Sociale duurzaamheid

Het mooie aan SNEW is dat zij tegelijkertijd kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden met coaches begeleid in hun werk. Op deze manier wil SNEW een voorbeeld zijn voor andere bedrijven die met circulariteit aan de slag willen gaan.

 

De Provincie Noord-Brabant draagt SNEW aan als kandidaat voor de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20.

 

Tags: