Heropening van de subsidie Circulaire Ketenprojecten 2023

2 maart 2023

Heropening van de subsidie Circulaire Ketenprojecten 2023

Werk jij met jouw keten aan circulaire projecten? Dan is de subsidie circulaire ketenprojecten wellicht iets voor jou. Als mkb-ondernemer vraag je mét je partners vanaf 23 maart 2023 een subsidie aan voor 50 procent van jouw projectkosten.  

De Subsidie Circulaire Ketenprojecten biedt mkb-ondernemers de kans om met hun keten circulaire projecten te realiseren in de product- of materiaalketen. Denk hierbij aan een circulair product, dienst of businessmodel.

Over de subsidie
Voor de vierde keer heropent de subsidie op 23 maart 2023. Per aanvraag vergoedt de subsidie maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 20.000. De regeling helpt ondernemers in het mkb circulair te werken met hun keten.

De beoogde aanvragers willen met hun ketenpartners een product of dienst circulair ontwerpen of een circulair proces of businessmodel opzetten. De keten vraagt de subsidie aan als samenwerkingsverband en huurt een ervaren procesbegeleider in om de aanpak te stroomlijnen.

Budget en openstelling 2023
De subsidie bedraagt vijftig procent van de subsidiabele kosten van jou als ondernemer. Hier gaat het om je eigen kosten en de kosten om een procesbegeleider in te huren.

De subsidie is maximaal €20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. In een circulair samenwerkingsverband werken minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers samen.

In 2023 is het totaal beschikbare budget € 4.000.000. Je kunt een aanvraag doen van 23 maart 2023 om 9:00 uur tot 29 september 2023 om 12:00 uur.

Terugkijken: webinar subsidie Circulaire Ketenprojecten
Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities organiseerde Het Versnellingshuis een webinar op dinsdag 22 maart 2022. Dus: wil jij vast informatie vergaren over deze subsidie? Kijk dit webinar terug en ontdek waar je zoal op moet letten bij het aanvraagproces.

Over de subsidie en Het Versnellingshuis
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte de subsidie in 2020 samen met Het Versnellingshuis vanuit de ambitie van het kabinet om naar een volledig circulaire economie in 2050 toe te werken. De subsidie Circulaire ketenprojecten ondersteunt mkb-bedrijven om die stap te zetten.

Op de hoogte blijven?
Via de website van RVO vind je meer details over de subsidie en kun je – eens geopend – je aanvraag indienen.