Nieuw boek van Tafelboom: eerbetoon aan stadsbomen die tafels werden

8 november 2020

Nieuw boek van Tafelboom: eerbetoon aan bomen die tafels werden

Nu te bestellen: het nieuwe boek van Stichting Tafelboom. ‘Beste boom’ is een eerbetoon aan de Utrechtse stadsbomen die werden verwerkt tot duurzame producten. Het is een bundeling van 25 brieven aan deze bomen. De opbrengst komt ten goede aan dit zeer duurzame en circulaire initiatief. Een leuk cadeau-idee voor de feestdagen!

Tafelboom is een stichting in Utrecht die zich richt op het ambachtelijk, duurzaam en lokaal verwerken van het hout van gerooide Utrechtse stadsbomen. De bomen worden daardoor niet meer verwerkt tot houtsnippers, maar er worden duurzame producten van gemaakt, zoals tafels. Maar er zijn ook bureaubladen, wandplanken, bankjes en kleinere gebruiksvoorwerpen zoals snijplanken, bankjes en speelblokken voor kinderen. Bij elk product krijgt de koper een ‘boompaspoort’ dat de boom beschrijft die het hout heeft geleverd.

Het boek is rijk geïllustreerd, compleet met plattegrond en register. Het is met veel zorg vormgegeven en wordt op prachtige, Zwitserse wijze gebonden.

Bestellen kan via de website van Tafelboom, met of zonder extra kerstkaart en/of extra steun voor het werk van Tafelboom.

Tags: