NL Greenlabel en Stichting Insert gaan samenwerken

2 juli 2019

NL Greenlabel en Stichting Insert gaan samenwerken

Vanaf 2 oktober bundelen NL Greenlabel en Stichting Insert hun krachten. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is het partnerschap officieel.
NL Greenlabel en Insert versterken elkaar op het vlak van duurzaamheid in de openbare ruimte en leefbare buitenruimte met een totaalpakket aan diensten.

NL Greenlabel werd in 2012 opgericht door Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing. Sindsdien zetten zij zich in om particulieren, bedrijven en overheden op verschillende manieren te ondersteunen in het maken van steeds duurzamere keuzes. Met concrete handvaten voor de verduurzaming van de buitenruimte, worden duurzame ambities meetbaar. Hierbij staan steeds de natuur en de mens centraal.

Stichting Insert is ruim 1,5 jaar geleden gestart, met als doel om de markt te ondersteunen in de transitie van lineair naar circulair werken. Middels een platform waarop diverse diensten worden aangeboden, worden bedrijven en overheden gestimuleerd om grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en struiken op een zo hoogwaardig mogelijke manier te hergebruiken.

Zowel NL Greenlabel als Stichting Insert zoekt naar mogelijkheden om de wereld een stukje beter, gezonder en duurzamer te maken. Met de samenwerking zetten beide partijen nieuwe stappen, om hierin verder te komen.

“Door onze krachten te bundelen, kunnen hoveniers, groenbedrijven en boomkwekers nu nog beter ondersteund worden in hun circulaire ambities. Ook groen zoals bomen en grote struiken, kunnen – mits goed voorbereid – een herbestemming krijgen als ze moeten wijken bij gebiedsontwikkelingen. Zonde om dat groen te versnipperen als ze ook elders een nieuwe standplaats kunnen krijgen. NL Greenlabel gaat als onderdeel van de samenwerking de Insert marktplaats op haar website gebruiken, waar kleine hoveniers (tot 5 Fte) zich bij kunnen aansluiten. Zo helpen we ook hen in hun circulaire ambities die ze als individu wat minder gemakkelijk kunnen waarmaken.

Daarnaast versterken we elkaars kennis, wat mogelijkheden biedt om ook op dat vlak steeds te blijven ontwikkelen. NL Greenlabel doet dit vanuit haar kennis over gebiedsontwikkeling en groen, Insert op het gebied van circulaire mogelijkheden”, aldus Lodewijk Hoekstra, founder van NL Greenlabel en Peter Kreukniet, Stichting Insert.

Samen zetten we stappen om de balans tussen mens en aarde te herstellen. Zo werken wij samen aan een duurzamere wereld.

Terug naar de pagina 'Actueel'?