Oplosbare zeep van Savvy – een circulair alternatief

Oplosbare zeep van Savvy - een circulair alternatief

Savvy lanceerde in Juni het eerste oplosbare tablet voor Handzeep in Europa. Ook biedt Savvy een Allesreiniger, Badkamerreiniger en Glasreiniger aan met hetzelfde concept, allemaal met bijbehorende flessen. De startup is ontstaan met de missie om zoveel mogelijk plastic afval binnen het huishouden te reduceren. Het eerste doel: 1 miljoen plastic flessen besparen voor eind 2023.

27 augustus 2021

Traditionele schoonmaakmiddelen en handzeep worden verkocht in plastic flessen die je na eenmalig gebruikt weggooit. Ook bestaan deze middelen voor een groot deel uit water (schoonmaakmiddel zelfs meer dan 90%), maar ze worden wel door heel het land vervoerd. Zonde van al dat plastic afval en de onnodige CO2 uitstoot dus!
Met Savvy maak je thuis gemakkelijk je eigen schoonmaakmiddelen en handzeep. Het werkt heel simpel: je vult de fles met warm water uit de kraan, lost er een tablet in op, en je handzeep of schoonmaakmiddel is weer bijgevuld! En hervullingen worden door de brievenbus geleverd. Zo bespaar je dus een hoop plastic afval, en wordt er geen water meer getransporteerd. Klein tablet, grote impact!

Naast het aspect duurzaamheid, focust Savvy zich ook nog op andere waardes. Savvy gelooft erin dat je échte impact kan maken wanneer veel mensen allemaal een steentje bijdragen, en niet als slechts een handjevol mensen alles perfect doet. De filosofie is daarom dat de producten van Savvy niet ten koste van je gemak of van je portemonnee mogen gaan. Op die manier is het voor iedereen toegankelijk plastic afval binnen het huishouden te reduceren.

Meer over Savvy en de producten vind je op www.savvystore.nl

Bekijk ook de socials van Savvy:
Instagram
Facebook