Ruilwinkel Alteveer – ruilen maakt gelukkig

Ruilwinkel Alteveer – ruilen maakt gelukkig

In het kader van de week van de Circulaire Economie gingen we op bezoek bij Ruilwinkel Alteveer in de gemeente Stadskanaal. Bij dit prachtige initiatief kun je terecht met spullen die je zelf niet meer gebruikt en kun je ze een tweede leven geven door de te ruilen met iemand anders.

De Ruilwinkel in Alteveer in gemeente Stadskanaal is een perfect voorbeeld van de circulaire economie. Hier wordt ‘reuse’ oftwel hergebruik prachtig in de praktijk gebracht. Als inwoner van het dorp kun je bij de winkel terecht met spullen die je zelf niet meer nodig hebt. Denk daarbij aan kleding, speelgoed of DVD’s. De spullen die je inlevert leveren punten op. Deze punten kun je weer besteden in de winkel voor andere spullen. Zo geef je producten door aan anderen!

De gemeente Alteveer hielp een handje door de locatie beschikbaar te stellen en de organisatie te subsidiëren zodat die van start kon. Ben je in de buurt? Ga dan vooral eens kijken!

Het Servicepunt Circulair doet een oproep aan alle Nederlandse gemeenten: pak het thema circulaire economie nét zo voortvarend op en steun initiatieven zoals deze ruilwinkel.