Schrijf je nu in voor Circo Tracks in de provincie Utrecht!

30 oktober 2019

Schrijf je nu in voor Circo Tracks in de provincie Utrecht!

In navolging van andere regio’s in Nederland, worden er ook in de provincie Utrecht drie Circo tracks georganiseerd. Circo Tracks zijn bedoeld om ondernemers een stapje verder te helpen in de circulaire economie. De drie tracks in de provincie gaan over:

  • Hubs voor de circulaire economie
  • Circulaire afbouw
  • Consumptiegoederen

Heb je interesse? Laat het ons weten via t.bulters@nmu.nl.

Wil je weten wat het precies inhoudt? CIRCO staat voor ‘creating business through circular design’. Door producten, diensten en businessmodellen circulair te ontwerpen, gaan ze langer mee en behouden ze langer hun waarde. CIRCO biedt hiervoor een concrete aanpak, een netwerk van professionals om opschaling te realiseren en een community om inspiratie en kennis te delen. De aanpak van CIRCO is gebaseerd op het boek Products that Last (Bakker, 2015) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

De belangrijkste onderdelen van de CIRCO-aanpak zijn de Circular Business Design Track en de Circular Design Class. De Track is een workshopreeks waarin ondernemers kennismaken met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, ze kansen verkennen voor hun eigen business en concrete stappen zetten naar de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. In de Class leren creatieve professionals hoe ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business kunnen genereren. Ook oefenen ze samen de concrete toepassing van circular design en krijgen ze inzicht in hun rol bij het realiseren van circulaire producten en services.

Zie hierbij een overzicht van alle CIRCO tracks die binnenkort gaan plaatsvinden: https://www.circonl.nl/agenda-overzicht/track

Terug naar de pagina 'Actueel'?