Symposium ‘Groeiende verandering, veranderende groei’

26 september 2024

Symposium ‘Groeiende verandering, veranderende groei’

banner symposium NMG Groene Groei

Ter afsluiting van hun jubileumjaar kijkt Natuur en Milieufederatie Groningen vooruit: hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Wat is er nodig om economische groei en natuur in balans te brengen?

Iedereen houdt van groei: een hoger inkomen, meer welvaart, meer geluk. Onze maatschappij is dan ook gefocust op economische groei. Maar al in de jaren zeventig waarschuwde de Club van Rome voor de grenzen aan die groei. De impact van de mens op de aarde is te groot, met mogelijk desastreuze gevolgen. Nu, vijftig jaar later, is er veel verbeterd. Het milieu is schoner en duurzaamheid is mainstream geworden. Maar de waarschuwingen van de Club van Rome zijn nog steeds actueel. Ondanks vooruitgang hebben we te maken met klimaatverandering, de stikstofcrisis, waterproblemen, krimpende natuur en schaarse grondstoffen.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het symposium, omdat de maximale capaciteit is bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Een verslag van het symposium zal later op deze pagina worden gedeeld.

Bekijk het programma