Tussenstation: de nieuwe Drentse broedplaats voor recycling en upcycling

27 maart 2023

Tussenstation: de nieuwe Drentse broedplaats voor recycling en upcycling

Wie zegt dat een buis geen stoel kan worden?

Tussenstation is dé plek in Drenthe waar bestaande materialen nieuw leven wordt ingeblazen. Tussenstation biedt een broedplaats voor circulaire initiatieven van creatieve ondernemers. Een ontwikkelplek die bijdraagt aan het waardevolle hergebruik van materialen voor een circulaire economie.

“Tussenstation heeft de ambitie om 90% van het materiaal – dat door Bork wordt geoogst tijdens sloopwerkzaamheden – te hergebruiken. Wij doen dat voor organisaties die op zoek zijn naar materiaal dat toe is aan een volgende bestemming. Deze variëren van woningcorporaties tot overheden. Van aannemers tot vastgoedonderhouders. Wat onze afnemers verbindt, is de wens om bestaand materiaal hoogwaardig te hergebruiken. Ook doen we dit voor mensen en organisaties die belang hebben bij het eindproduct van de waarmakers (betrokken ondernemers)” aldus Koen Rooseboom van Tussenstation.

Startbudget van €15.000 voor vernieuwend en circulair ondernemersplan
Op 5 april organiseert Tussenstation een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden die serieuze plannen hebben om het ondernemerschap bij Tussenstation aan te gaan. Deze informatiebijeenkomst is onderdeel van een publieke wedstrijd waar ondernemers kans maken op een prijs van €15.000,- om een vernieuwend en circulair ondernemersplan te ontwikkelen en uit te voeren. Een fysieke werkplek bij Tussenstation is hier onderdeel van. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt meer informatie gegeven over de plannen en doelstellingen en laten de initiatiefnemers zien hoe ambities worden omgezet in concrete projecten. Daarnaast zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) en andere
ondernemers. Ook IBDO – Ik Ben Drents Ondernemer – is aanwezig om vragen te beantwoorden over ondernemen in een veranderende wereld.

Aanmelden informatiebijeenkomst
Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd op 5 april om 15.30 uur aanwezig te zijn bij de informatiebijeenkomst van Tussenstation. Deze zal plaatsvinden op de Stadterij, A.G. Bellstraat 29D in Hoogeveen. Bij interesse voor de informatiebijeenkomst kan men zich aanmelden via de website, www.tussenstation.nl. En volg Tussenstation op social media om op de hoogte te blijven.

Partners
Tussenstation is een initiatief van Bork en Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE). Met Tussenstation wil Bork, innovatief koploper binnen de sloop- en recyclingsbranche, een waardevolle bijdrage leveren aan de circulaire economie. Samen met NICE wordt gewerkt aan een plek die als broedplaats fungeert voor nieuwe circulaire initiatieven en waar bestaande materialen een nieuwe functie krijgen. Tevens zijn de Provincie Drenthe en Gemeente Hoogeveen betrokken en enthousiast; samen hebben zij een subsidie van € 45.000,- toegezegd.