WaardeRing Pop-Up Fest laat het nieuwe normaal van hergebruik zien

WaardeRing Pop-Up Fest laat het nieuwe normaal van hergebruik zien

Op zaterdag 25 september van 12.00 tot 16.00 vindt in de oude IJsselcentrale in Zwolle het WaardeRing Pop-Up Fest plaats. Een inspirerend evenement over mensen en materialen, waarde en herwaardering, hergebruik en recycling. Verschillende bedrijven uit de regio demonstreren hun innovatieve circulaire producten en diensten. Op het Pop-Up Fest kun je ook luisteren naar “Trash Talks” over duurzaamheid en gedragsverandering of unieke Vintage voorwerpen scoren van de Schatkamer. De entreeprijs voor dit alles? Een lege shampoofles om ter plekke te recyclen.  

17 september 2021

Het centrale begrip van het Pop-Up Fest is circulariteit. Circulaire economie is het tegenovergestelde van wegwerpeconomie. Er is nu eenmaal geen oneindige hoeveelheid materiaal op aarde. Als je afval niet ziet als afval, maar als grondstof voor nieuwe producten, gaat er een wereld voor je open. Tijdens het Pop-Up Fest krijg je kruiwagens vol inspiratie op het gebeid van circulariteit. Wij denken groot met plastic-recyclemachines en plasticvangers in de IJssel. Maar circulariteit is ook dicht bij huis: met alle spullen die je koopt, gebruikt en weg doet kun je impact maken. Op het Pop-Up Fest schudden we het stoffige imago van hergebruik van ons af. Ontdek het nieuwe normaal van hergebruik!

Bekijk hier alle informatie en het voorlopige programma

Wat is WaardeRing?
Het begon allemaal met een simpele vraag: wat kun je allemaal doen met het afval van de kringloopwinkel? Kunnen we die bedbodems, autostoeltjes en CD’s die niet verkocht worden een hoogwaardige toepassing geven? Dertien organisaties, waaronder Stichting Kringloop Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en gemeente Zwolle sloegen de handen ineen om hergebruik van deze materialen te optimaliseren. Door samenwerking te zoeken met verschillende partners werden er al veel successen behaald. Zo maakt Jan-Willem Harwig van +houtbaar nu designkeukens van afgedankte tafelbladen en demonteren leerlingen van Thorbecke praktijkonderwijs afgedankte CD’s en DVD’s, waar een kunststofbedrijf vervolgens kaarsenhouders van maakt. In twee jaar is WaardeRing uitgegroeid tot een groot circulair ambachtsnetwerk in regio Zwolle. Ruim 35 bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen werken inmiddels samen om kansen te creëren voor mensen en materialen. Dat willen we met iedereen vieren!

Praktische informatie
Het WaardeRing Pop-Up Fest vindt plaats op het terrein van de oude IJsselcentrale in Zwolle-Zuid. Navigeer naar de IJsselcentraleweg en volg vervolgens de bordjes naar Pop Up Restaurant Bennies. In verband met corona houden we de drukte in de gaten dus kom op tijd om zeker te zijn dat je naar binnen kunt.