WormenWorkshops gaan van start!

WormenWorkshops gaan van start!

De StadsWormerij gaat van start met maandelijkse WormenWorkshops nu de corona-versoepelingen zijn doorgevoerd. De eerste workshop werd gegeven op zaterdag 11 juli van 9.30 tot 12.00. In deze workshops worden huis-tuin-keuken wormenboeren op weg geholpen om organisch afval om te zetten tot supercompost.

12 juli 2020

In het voorjaar van 2019 is de StadsWormerij gestart. Inmiddels is deze organisatie alweer een jaar volledig in bedrijf. Via klanten van hun Organisch Afvalservice heeft de StadsWormerij in hun eerste productiejaar zo’n 12.500 kg organisch afval kunnen verwerken tot vermicompost. Daarnaast biedt de StadWormerij ook de mogelijkheid om deze vermicompost, en andere spullen, te kopen. Elke laatste vrijdagmiddag van de maand, tussen 13.30 en 17.00 uur, kun je in de ‘Open Loods’ deze spullen kopen.

Inhoud workshops

Nu na de corona-versoepelingen kan de StadsWormerij ook starten met WormenWorkshops voor huis-tuin-keuken wormenboeren. De volgende punten komen aan bod tijdens deze workshop:

  • Leer, midden tussen onze wormen, in kleine setting (max. 10 m/v) hoe je thuis met hulp van mond & kont van compostwormen je eigen keuken- en ander organisch afval kunt verwerken tot supercompost.
  • Neem aan ’t eind van de WormenWorkshop je eigen StadsWormerij-wormenkuip (incl. hongerige compostwormen) mee naar huis.
  • Na een inleiding over het hoe & wat van vermicomposteren, geven we je al onze praktische tips & trics voor een productief vermi-systeem (“wormenbak”); vervolgens laten we je zien hoe je IN én MET je eigen wormenkuip aan de slag kunt gaan. Om alles nog ’s rustig na te kunnen lezen, ontvang je na afloop een leesbaar boekje.
  • Stel ons tijdens een uitgebreide koffie-met-lekkers-ronde je vragen – en wissel tips & ideeën uit met andere huis-tuin-keuken-wormenboeren
  • Aan ’t eind van de workshop heb je voldoende bagage om van start te kunnen!

Data workshops

Voor 2020 staan de volgende data gepland:

> za. 11 juli, 9.30 – 12.00 uur

> zo. 16 aug, 13.30 – 16.00 uur

> za. 19 sept., 9.30 – 12.00 uur

> zo. 18 okt, 13.30 – 16.00 uur

> za. 21 nov, 9.30 – 12.00 uur

Kosten van de workshop

De kosten van deze WormenWorkshop zijn afhankelijk van het type wormenkuip die je na afloop mee naar huis wilt nemen. Er zijn 2 varianten:

  • GJ65, de basis-wormenkuip van (ca.) 65L; €109,50
  • GJ90, de lekker-grote-wormenkuip van (ca.) 90L; €132,50

Opmerking: Als je al een eigen wormenbak + wormen hebt en wil je meedoen met de WormenWorkshop, dan betaal je €75.

Betaling kan achteraf, zowel contant als via elektronische betaling. Vergeet dus niet je portemonnee en/of bankpas mee te nemen.

Locatie en verder informatie

De WormenWorkshop vindt plaats in de StadsWormerij te Amersfoort. Deze is gevestigd in de Keistadloods | circulaire pleisterplaats Vinkenhoef. Het adres is: Oude Lageweg 66 in Amersfoort.

Geïnteresseerd? Geef dit spoedig door aan de organisatoren van deze workshop. Als je een alternatief moment kan opgeven, wordt dit gewaardeerd. Je krijgt daarna spoedig bericht of en wanneer er een plek vrij is.