Stagiair Contentcreatie

Stagiair Contentcreatie

Koop jij al je kleren tweedehands? Ben jij een echte vintage-liefhebber? Ben je graag bezig met design, schrijven, videobewerking en andere contentcreatie? En zet je jouw kwaliteiten graag in om anderen te inspireren en Nederland duurzamer te maken? Dan hebben we een hele leuke stageplek voor jou! 

De stage

Als stagiair Contentcreatie voor het Servicepunt Circulair verzorg jij toffe foto’s, filmpjes, verhalen en andere content voor onze socialmediakanalen en website. Je zet circulaire ondernemers in de spotlight, inspireert inwoners en ondernemers om duurzame stappen te zetten en weet de juiste informatie bij de juiste doelgroep te brengen. Denk aan het uitlichten van circulaire producten, het geven van tips om langer met spullen te doen of advies te geven aan servilokale initiatieven. 

De communicatiekanalen van het servicepunt zijn op dit moment volop in ontwikkeling. Bij de start van jouw stage ligt er een sterke strategie om de kanalen te laten groeien en de juiste mensen te bereiken. Het is aan jou om hier een creatieve invulling aan te geven en om ons te adviseren in de verdere ontwikkeling. Misschien moeten we wel aan TikTok beginnen, of heb je leuke ideeën voor samenwerkingen met circulaire influencers. Je krijgt alle vrijheid om mooie content te maken, en een fijn team om je heen om je hiermee op weg te helpen en om mee te sparren. 

Dit ben jij

  • Je doet een studie op het gebied van communicatie, creative business, mediadesign of een soortgelijke studie; 
  • Je zoekt een stage voor minimaal drie maanden (duur en startmoment zijn altijd bespreekbaar); 
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en struint zelf graag (online) rommelmarkten en kringlopen af; 
  • Je bent goed met beeld en schrijft hier graag pakkende teksten bij; 
  • Je kunt zelfstandig werken en weet wanneer je om hulp moet vragen (en krijgt dit uiteraard ook). 

Dit krijg je 

  • Een leuke, afwisselende functie waar je jouw kwaliteiten en passie helemaal in kwijt kunt; 
  • Veel ruimte om mooie posts, filmpjes en andere mooie content op te zetten waar jij je talenten helemaal in kwijt kunt; 
  • Een fijn team om je heen van zowel inhoudelijke experts als communicatiecollega’s; 
  • Een flexibele werkplek, waarbij thuiswerken en werken op kantoor beide mogelijk zijn (standplaats Utrecht of Friesland, maar in overleg kan een andere locatie ook mogelijk zijn); 
  • Een passende stagevergoeding. 

Over Servicepunt Circulair

De Natuur en Milieufederaties werken aan een gezond (leef)milieu, een gevarieerd landschap en een veelsoortige natuur. Dit doen we met duizenden betrokken vrijwilligers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Eén van de thema’s waar we aan werken is circulaire economie. Het Servicepunt Circulair is een landelijk servicepunt, waarbij zowel inwoners als ondernemers terecht kunnen voor circulair advies en inspiratie. Meer over het Servicepunt Circulair vind je hier: https://servicepunt-circulair.nl/over-ons/ 

Solliciteren

Ben je enthousiast en wil jouw stage graag lopen bij een goed doel? Of wil je meer weten over deze stage? Dan maken we graag kennis met je! 

Stuur je motivatie en cv naar Tess Schram (Programmaleider Circulaire Samenleving): t.schram@natuurenmilieufederaties.nl. 

Voor vragen kun je Tess mailen of bellen via 06 – 86 83 69 29. 

Tot snel! 

Contactpersoon

Profiel Tess Schram - Friesland

Tess Schram - Friesland

Programmaleider Circulaire Samenleving