Haal alles uit de kast voor jouw lente-outfit(s)

Haal alles uit de kast voor jouw lente-outfit(s)

Koop minder nieuwe kleding en draag kledingstukken vaker. Dat is de meest effectieve manier om jouw negatieve invloed op het milieu te verlagen én het is een leuke, creatieve manier om jouw stijl nieuw leven in te blazen! Gebruik jouw lente-outfits van vorig jaar ook voor dit jaar, maar dan net anders. Hoe je dat aanpakt? Lees het hieronder in zes tips.

Servicepunt Circulair geeft je tips waarmee je alles uit de kast haalt. Dat is nodig, want volgens Milieu Centraal gooiden Nederlanders in 2019 per persoon gemiddeld zo’n 18 kilo textiel weg. Een groot deel van die kledingstukken is slechts enkele keren gedragen: zonde!

Tip 1: Combineer je items. Stel een ‘capsule wardrobe’ samen. Het idee is om met een beperkt aantal kledingstukken zoveel mogelijk leuke combinaties te maken.

Tip 2: Koop minder kleding. Ga jij de uitdaging aan?

Tip 3: Deel outfits met vrienden of vriendinnen. Ruil en draag elkaars outfits, zo heb je toch iets ‘nieuws’ aan.

Tip 4: Lease kleding. Betaal een bedrag per maand & draag de kleding die je op dit moment mooi vindt.

Tip 5: Repareer een kapot kledingstuk. Verleng de levensduur van je kleding door goed onderhoud of door die te repareren.

Tip 6: Hergebruik outfits. Koop en verkoop kleding via de tweedehandsmarkt. Dit zorgt ervoor dat bestaande kleding langer en intensiever gebruikt wordt.

Vond je dit interessant? Check wat je nog meer kunt doen in ons stappenplan.

Wil je meer tips & tricks? Lees dan onze hele modebrochure (makkelijk in fullscreen):

Ga zelf aan de slag met onze tips