Circuleer je spullen

Circuleer je spullen

Wat is het?
Lang verhaal kort: als we eerst nadenken of we écht iets nieuws nodig hebben is dat een stuk duurzamer. En zo ja: ga dan voor circulaire of tweedehands producten en verkoop of ruil spullen waar je zelf op uitgekeken bent. Vaak ben je hier al in meer of mindere mate mee bezig, bijvoorbeeld omdat ‘vintage’ helemaal jouw ding is. Je had er misschien nog niet bij stilgestaan dat dat niet alleen goed is voor je portemonnee en je hobby – maar ook voor een duurzame circulaire economie.

Waarom is het circulair?
Door spullen te kopen die al zijn gebruikt voorkom je dat er nieuwe producten geproduceerd worden. Met alle uitstoot en al het land- en grondstoffengebruik die daar bij hoort. Dat positieve effect heb je dus ook als je spullen die jij niet meer nodig hebt weer in omloop brengt. Goed bezig!

Wat kun jij doen?
Ben je zelf op zoek naar een nieuw koptelefoon, fiets of tapijt? Goeie kans dat er tof circulair aanbod bestaat dat aan jouw wensen voldoet. Check bijvoorbeeld onze eigen etalage voor circulaire spullen en diensten die je nu direct kunt kopen, leasen of gebruiken. Zo heb jij ineens een uniek horloge waarmee je ook nog eens de circulaire economie een stapje verder helpt.

Maar natuurlijk hoeft het heus niet altijd gloednieuw te zijn. Er zijn legio ‘oude’ circulaire marktplaatsen waar je voor een prikkie spullen kunt kopen die een tweede of derde leven verdienen, nog zonder dat daar een producent tussen hoeft te zitten. Een winkel met opgeknapte elektronica zoals Refurbed bijvoorbeeld. Wat dacht je van de kringloopwinkel, Marktplaats en eBay? Of één van de vele mogelijkheden om kleding een tweede leven te geven? Andersom werkt het ook: spullen waar jij op uitgekeken bent, vinden via deze wegen weer een dankbare nieuwe eigenaar. Voor een aantal producten hebben we een flyer ontwikkeld met circulaire tips voor jouw huishouden:

  1. Cosmetica
  2. Interieur
  3. Kleding

 

 

Benieuwd voor welke circulaire producten er zijn?