Als ondernemer

Circulair ondernemen

Misschien ben jij de uitvinder van een nieuwe dienst die de markt kan gaan veroveren. Of je hebt al een mooi bedrijf, waar je jaren hard voor hebt gewerkt. We kunnen ons voorstellen dat je dan nog net dat stukje uitwerking mist om in onze etalage van mooi circulair aanbod te prijken – of sterk behoefte hebt aan concrete handvatten hoe een circulair businessmodel er voor jou uit kan zien. Het Servicepunt kan op verschillende manieren helpen met maatwerk in je eigen regio!

Hulp op maat

Door samen met jou en je bedrijf of start-up aan de slag te gaan kunnen we persoonlijke en relevante ondersteuning bieden. In de transitie naar een circulaire economie is leren van elkaar en van andere pioniers extra belangrijk. Wij bundelen daarom met het Servicepunt de verschillende individuele voorbeelden en ervaringen. Zo hoef jij het wiel niet nog een keer uit te vinden en help je tegelijkertijd andere ondernemers die een stap willen zetten. Doe je mee? We kunnen je op gang helpen met:

 • Afstemming op regelgeving
  Het ligt er natuurlijk erg aan op welk niveau de wetgeving is belegd waar jij mee te maken hebt, van Europees tot gemeentelijk of iets er tussenin. Wij denken graag met je mee. Regionaal kunnen wij je waarschijnlijk helpen. Als het om landelijke wetgeving gaat, gaan we waarschijnlijk samen met je op zoek naar landelijke partners die je beter kunnen helpen.

  Als het een uitgebreidere uitzoekklus betreft, verwijzen we je ook graag door naar Blended.law: https://blended.law/partners/servicepunt-circulair/

 • De benodigde samenwerkingspartners
  Bijvoorbeeld provincies, gemeenten, kennisinstellingen en andere bedrijven. Wij beschikken over een landelijk en regionaal netwerk, waardoor we op veel schaal- en bestuursniveaus kunnen faciliteren.
 • Vraagcreatie en marketing
  Een circulair product is onderscheidend en maakt jou en je bedrijf koploper in de transitie. Via het servicepunt kunnen potentiële klanten jouw product en dienst gemakkelijk vinden en delen. Wij kunnen je bovendien via onze regionale netwerken op verschillende manieren aan een podium helpen.

Doe je mee?

Neem dan contact op met de adviseur in jouw provincie. Met een specifieke vraag – of om gewoon eens kennis te maken!

Liever eerst als consument de goede voorbeelden uitproberen – of rondneuzen tussen het aanbod van collega-koplopers? Kijk dan eens bij ‘Producten‘, onze landelijke etalage met onvervalste ondernemers uit alle windrichtingen. Wie weet sta jij daar binnenkort ook tussen!

Wij zijn natuurlijk niet de enigen die circulaire ondernemers verder helpen. Samen staan we sterk! Niet gevonden wat je zocht?
Kijk eens op een van deze websites: